Translate

fredag 2. august 2013

GALLERI STRAUME
KUNST I HJERTET AV TELEMARK

Legger du ut på veien retning Rauland, Vinje eller Høydalsmo er det å anbefale at rasten gjøres på Galleri Straume på Øyfjell. Det er flott å se et galleri av en slik standard etablert i et område som kanskje mest forbindes med skiløyper og rypejakt og mindre med urbanitet. 

Galleri Straume drives av ildsjelen Ruth Kvålo Dalen. Hun og hennes gode medhjelpere har satt igang mer enn bare galleri, det er kafé, butikk, nettsalg, konserter og mange andre spennende arrangementer.


Stilfult galleri på Øyfjell.


Galleri Straume er et vakkert galleri som ligger midt i hjertet av Vest-Telemark i Vinje kommune.


Formidling av kunst og en unik møteplass
Ruth Kvålo Dalen kjøpte huset i 2003, da det bare var «skallet» igjen av et gammelt snekkerverksted. Bygningen ble bygd opp og restaurert på dugnad, og ble offisielt åpnet som "Galleri Straume" 21. november 2009.
Visjon og målsetting for huset er å skape en arena for formidling av seriøs kunstnerisk utfoldelse, og samtidig skape en møteplass i bygda ved å bruke galleriet til ulike aktiviteter som konserter, utleie til ulike formål, kafé, temakvelder, kurs osv.

Garn og utstillinger
I tillegg til å være et galleri med et allsidig tilbud innen kunst og kunsthåndverk har galleriet også en avdeling der det selges garn fra Du Store Alpakka og tilbehør som strikkepinner, mønster osv. Galleri Straume har faste åpningstider hele året. I tillegg til rundt 30 faste utstillere åpnes det 3-4 nye utstillinger i året.

Kafé
Fredag14. juni åpner vi kafé med matservering, nå frister vi med varmretter, lunchretter, kaker og kaffe. Les mere om vår kafé ved å trykke her.
I den koselige kafé-kroken vår kan du ta en pause, kose deg med en kopp kaffe og noe godt å bite i.
Vi vil at det skal være en hyggelig opplevelse å komme inn og ønsker alle velkommen!Galleri Straume 
Telefon: 905 97 872 / 906 93 874
E-post: ruth@galleristraume.no 
Øyfjell, 3890 Vinje


Ruth Kvålo Dalen er driver, gallerikurator og illustratør.

Galleri Straume fra åpningsutstillingen i 2009.

Galleributikken.

Kaffe på Straume drikkes i stilfulle omstendigheter.Sommerutstillingen varer fram til 4. august 2013 - velkommen!

https://plus.google.com/104385260152956318767/about?gl=US&hl=en

http://www.flickr.com/photos/galleristraume/9405989627/in/set-72157634496630006

2 kommentarer:

 1. Synd at sommerutstillingen er slutt før sommeren slutter. Det er ikke alle som får med seg slike alternativer i løpet av en kort og hektisk sommer.
  Hilsen Ingar Clausen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingar Claussen, takk for fin kommentar. Du er en av få som har svart meg på denne bloggen. Det blir nye muligheter. Flere utstillinger er under planlegging blant annet på Beitostøylen 900 moh, Karmøyutstillingen og i Stavanger i høst. Ellers er du velkommen til en titt hos oss i galleriet i Porsgrunn. Ring evt 91800036 på forhånd og avtal tid. Med vennlig hilsen Jonny Andvik.

   Slett