Translate

tirsdag 10. juli 2012

Ønsker du å lese om mitt virke som maler 
og se mer av mine bilder? 
Da kan mine to bokutgivelser være noe for deg.JONNY ANDVIK – MED TELEMARK SOM ATELIÉR

”Å kunne eg fara til Telemark”, skrev dikteren Per Sivle. I likhet med mange andre kunstnere følte han en magisk dragning mot dette eventyrfylket. Sagn, folkemusikk og folkediktning er elementer som har skapt fylkets kraft og ånd. Folkelivet og naturen betok og fascinerte store kunstnere. Ikke uten grunn blir Telemark kalt kulturfylke nummer 1 i Norge.

Jonny Andvik er en av de kunstnere som har brukt sitt hjemfylke som atelièr. Lyset langs kysten, det mystisk dunkle i skogene, det forrevne og ville i fjellene har betatt ham siden han var gutt. Han følte seg omsluttet av folkemusikken og sagnene – og ikke minst ble han inspirert av de store malere som har gått foran ham. Mange føler seg bergtatt av Andviks kunst og inkluderer ham i kjeden av de store Telemarks-malerne.

I denne boken vises en lang rekke av de bildene kunstneren har malt fra Telemark, og det inkluderer også portretter av mennesker han har møtt. I detalj vises også strøk og koloritt. Pigmenter gir liv og strøk og materialer gir struktur. Bildene knyttes sammen med små tekster av Andvik selv og av bokgjester som er opptatt av hans kunst.

Dette er en bok man aldri helt vil legge bort – og en bok man med glede vil gi til andre.

168 sider og mer enn 150 malerigjengivelser.

ISBN 978-82-92765-52-4


ANDVIK MALER JOMFRULAND

Jomfruland er en av Norges mest særpregede øyer, flat, langstrakt og med et vidunderlig lys som havet rundt gjenspeiler og sender tilbake. Dette lyset har en kraft som kunstnere fanges inn av, som gjør paletten levende og spenner sansene til det ytterste. Slik blir øya som et atelier for den som vil fange lyset.

Jonny Andvik er en av de mange som er blitt bergtatt av Jomfruland og lyset der. Og den som ser hans bilder, blir selv bergtatt av øyas skjønnhet, havets villskap og himmelens alltid skiftende lys. Det er disse bildene som presenteres i denne boken. De vil glede alle som har blikk for Skagerrak-kystens skjønnhet og vekslende natur.

Andvik binder bildene sammen med små tekster som trekker tilskueren inn i bildene og gir dem et innblikk i kunstnerens måte å fange motivene på. Den som en gang har opplevd Jomfruland, vil alltid siden savne øya og lengte tilbake dit. Bare en stor kunstner kan med sine bilder imøtekomme denne avstandsforelskelsen. En slik kunstner er Jonny Andvik.

156 sider og mer enn 100 malerigjengivelser.


ISBN 978-82-92765-45-6

Bøkene er å finne i landets bokhandel og på utvalgte steder. Bokutgivelsene kan også hendig og enkelt bestilles på nettet hos:

http://boktanken.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar